Konstrundan

Konstrundan i Skebobruk 30-31 juli kl: 12-16 på Gamla Hotellet

Mattias Orosz och Hans Pettersson ställer ut akvareller och gouache på Gamla Hotellet under konstrundan i Skebobruk där det för övrigt pågår en utställning av keramik med Isak Isakssons fantastiska glasyrer och Kerstin Fribergs unika gravyrer i kristallglas, vanligen från Orrefors


Mattias Orosz har målat sedan barnsben, tecknat mycket och målat i akryl, sprayfärg och nu med akvarell. Flugfiskeguide i grunden, men har sadlat om till trädgårdsmästare. De intressen Mattias har lyser igenom i hans impressionistiska målningar av naturmiljöer ofta i närheten av vatten.


Hans Pettersson började teckna och måla som barn och fick sin första anställning vid 15 års ålder 1956 som dekoratörselev inom reklam. 1958 fick jag anställning på Malms reklambyrå i Gävle fick utbildning i foto retusch. Efter flytt till Stockholm 1967 och arbete med bokillustrationer på Studio Frank Blev 1974 anställd på Blomqvist annonsbyrå för att göra retusch och illustrationer. Och slutligen 1984 blev det Gardö & Co Annonsbyrå innan jag öppnade eget 1988 under namnet Hasse P fram till pensionen 1996. Nu målar han akvareller, djur och naturbilder med en fantastik noggrannhet i detaljer och mönster.