Konstrundan

Konstrundan i Skebobruk 29-30  juli 

Gamla Hotellet, Skeboväen 39 kl: 12-16

Utställningen ”Hallstavik” med fotografen Curt Larsson som producerat ett stort antal fotografiska böcker om människor i och kring bruksorten Hallstavik och erhöll bland annat Norrtälje kommuns kulturpris 1975 och KW Gullersstipendiet 1992. Vid sidan av sitt arbete på Holmens pappersbruk var han engagerad i de lokala fotoklubben och som lärare i fotografi. Hans lågmälda och vardagsnära bilder fick stor uppmärksamhet i fotografiska kretsar.

Kenneth Derlow är verksam som skulptör, målare och grafiker och är rikt representerad på statliga och kommunala institutioner. Han har också utfört ett stort antal offentliga utsmyckningar. Utbildad på Konstfack och Nyckelviken har han också arbetat med formgivning och illustrationer. Kenneth är sedan 2011 hemmahörande i Edebo-Hammarby där han också har sin ateljé


Orangeriet, Brobyvägen 19 kl. 13-16

Välkomna till konstutställningen ”Parad” och ”Guldbiet”.


 Här ställer Petra Jensen ut skulpturer som är skapade av återvunnet material som godispapper, träbitar, papier-maché, acrystal, plast, tyg, papper, gamla teckningar och konstverk. Skulpturerna utgör ett udda gäng av vilt olika karaktärer som samlas i en parad för det oväntade. I Jensens verk får varelserna som hamnat längst ned i skapelsens hierarkier ta första plats i rummet. Det är en re-evolution!

 Johan Paalzow är känd för sina lekfulla och storslagna skulpturer och han har skapat ett stort antal offentliga verk. I Orangeriet ställer han ut Guldbiet och trädpojken. 

Moderne Country i Galleri Folkkan 

Gamla Skebo Station, Stinsvägen 7, kl 12-16 Därefter vid förfrågan.

Moderne Country, en landsbygdsromantisk utställning skapad i ljudets tystnad. 

Måleri och installation av Folkloren (SE), Kim Ottermo (NO) och Lisa Rytterlund (SE).

https://www.instagram.com/gallerifolkkan/

https://www.facebook.com/events/823132119305518 


Färg o. Form i Sommarnatten

Göran Wiik ställer ut sina väggdekorationer/akvareller i sin bostad

Bruksgatan 10 A kl 12-16