Konstrundan

Konstrundan i Skebobruk 31 juli- 1 augusti; kl: 12-16 på Gamla Hotellet

Torsten Renqvist kallas ofta konstnärernas konstnär. Kanske inte så mycket för allmänheten, men desto mer bland konstnärer är han välkänd med sina drastiskt grovhuggna men ömsinta och liksom tankfulla verk. Torsten följde inga trender och utvecklade sin helt egna stil efter att han på sextiotalet brände upp alla sina målningar och började arbeta som skulptör. Torsten är också väl representerad på de flesta av våra statliga och kommunala museer och på Moderna museets lista hittar vi 597 verk.

Ola Gäverth, född 1968 i Sundborn, Dalarna, är radiojournalist och frilansfotograf.

Hans bilder är från ett projekt där han fotograferar levande blommor på plats i rabatter och i naturen runt sitt torp i byn Gribby söder om Hallstavik. Ola gör också bilder för scenkonst, teateraffischer, bokomslag, samt en del modejobb för veckomagasin och tidningar.

Martina Jordan är född på Väddö, bosatt i Skebobruk och verksam som musiker och pedagog, men har även gjort flera fotografiska utställningar.

På Gamla Hotellet, ställer hon ut bilder från Skebobruk och det gångna årets strövtåg i det träsk hon har inpå knuten.

Musikern och bildkonstnären Carina Widlund uttrycker sig i ord, ton och bild. Som medlem i Norrtälje konstnärsgille och även i Norrtälje ateljeförening har det blivit ett antal utställningar genom de 27 år hon bott i Roslagen

Detta är första gången hon ställer ut fotografier. Bilderna är en inblick i bruksorten Strömsberg och är en del av projekt för Skebobruks museum om järnbrukens historia.